Cursussen vogels kijken

 

 

 

Sinds 1984 verzorgt vogelwerkgroep IJsselstreek verschillende vogelcursussen. Doel is mensen die niet of nauwelijks iets van vogels weten handvaten aan te reiken om het herkennen te vergemakkelijken. Ook voor mensen die al een poosje vogels kijken, maar daar niet verder mee komen is de cursus een goede ervaring. We proberen tijdens de cursussen vooral ook het plezier van vogels kijken over te brengen. Bijkomend effect is dat mensen kennis maken met interessante vogelgebieden in onze regio. De excursies vinden n.l. allemaal plaats in de omgeving van Deventer. Tijdens de avonden is er wat theorie, maar ook die theorie proberen we zo praktisch mogelijk te houden. Vogelgeluiden en dia's van vogels zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van de cursussen. 

 

Elk jaar is er een beginnerscursus, elke twee jaar is er een cursus “Overwinterende vogels in

 

de IJsselstreek” en elke drie jaar is er een zogenaamde jaarcursus. Deelnemers van deze jaarcursus kunnen dan een jaar lang mee op excursie naar interessante gebieden in de omgeving en elders in het land.

 

 

 

Sinds 2010 organiseert Vogelwerkgroep IJsselstreek de cursussen in samenwerking met de Ulebelt. De cursussen worden ook op de Ulebelt, Maatmansweg in Deventer gegeven.
ontwerp: Arno ten Hoeve, uitvoering: TigrisIT