Onze vogelwerkgroep richt zich op het onderzoeken van, het verbeteren van de omstandigheden voor en het beschermen van vogels. Maar onze leden genieten vooral erg van het zien en horen van vogels.
Net als zoveel mensen genieten van het zien van (broedende) koolmezen in hun tuin of van het weemoedige gezang van een merel in een boomtop in de avondschemering.


VOGELWANDELINGEN IN EN OM DEVENTER

Vaak horen wij dat mensen zo weinig vogels zien. Terwijl ze er wel zijn. Het hele jaar door! En daar willen we je graag van laten meegenieten.

Wij hebben vanwege ons 50-jarig jubileum besloten een aantal vogelwandelingen te beschrijven in en om Deventer (dus bereikbaar met de fiets). Het zijn allemaal rondwandelingen zodat je altijd op het beginpunt terugkomt. De afstand varieert van 2,5 tot 6,5 km. In een aantal routes wordt de mogelijkheid beschreven om de route uit te breiden. Welke vogels je kan zien is mede afhankelijk van de tijd van het jaar.

De route is als pdf te downloaden en dan dubbelzijdig uit te printen. Je kan hem natuurlijk ook op je telefoon downloaden als je dat liever doet.

Veel wandel- en vogelkijkplezier!

De Bannink

Deventer stadswandeling

Douwelerkolk

Kranenkamp

Stadslanden

Den Nul

Landgoed Dorthontwerp: Arno ten Hoeve, uitvoering: TigrisIT